İLÇE GÜNDEMİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

İstanbul Milletvekilimiz Sayın Arzu Erdem, İl başkanımız sayın Semih IŞIKVER, İl Kadın kolları başkanımız Fatma SEVİNÇ OĞUZHAN, ilçemizi ziyaret ederek   ilçemizin sorunlarını ve çözümlerini istişare ettik.

Allah'a şükürler olsun ki ilçemizi 310 konut ve 24 iş yerini Gölardı köyün’de yapıp Kamu kurumlarını da götürerek 4000 yılık geçmişi olan bu ilçeyi köye dönüştüremediler.

Ancak bizlere 18 ay zaman kaybettirdiler.

Allah'ın izni ile Genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin emirleri, “Maden'lilerin gerçekten ne istediğini   anket yaptırarak  gören” Sayın İçişleri bakanımız Süleyman Soylu bakanımız ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'un destekleri, Milletvekilimiz, İl başkanımız ve bizimde gayretlerimiz bu ilçe hak ettiği hizmeti 18 ay gecikmeli de olsa alacaktır.

Kıymetli  hemşerilerim bazı gelişmeleri sizinle paylaşma gereği duyuyoruz.

1-Kuraları çekilen 150 Toki evleri için tarafımızca İstasyon bölgesinde yer gösterilmiş olup çalışmalar başlamış inşallah 3;4 ay içerisinde ihalesi yapılacaktır.

2-24 adet Polis lojmanımız ve İlçe Emniyet Müdürlüğü binamız için Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Mehmet AKTAŞ’ ı  ziyaretimizde  2021 de yapılması için talimatı verdi.

3-Afet bölgesinde olup müracaat eden 24 işyeri ve 47 konutun yapımı için AFAD İyileştirme Daire Başkanı Sayın Mustafa İSEN’ i ziyaretimizde  gerekli yazışma talimatını verdi.

Ancak biz o bölge de hak sahibi olup “ ilçenin başka yere taşınacağı için” müracaat etmeyenlere yeniden müracaat hakkı  verilmesi   için Sayın vekilimiz Arzu Hanım’ın öncülüğünde çalışmalarımız devam etmektedir.

4-Geçmişte ödeneği geldiği halde yapılmayarak ödeneği geri giden  Sentetik Çim Saha girişimlerimiz sonucu yeniden projelendirilmiş olup Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü’nce yeniden ödenek istenmiştir.

5-Tarihi Maden Hükümet Konağı’nın tahsisi  Maden Kaymakamlığı'ına  yapılmış olup İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu tarafından bir an önce  yapılması talimatı verilmiştir.

6-İlçe Tarım Müdürlüğümüz şu anda Maden  Hükümet Konağı’nın  bodrum katında hizmet vermektedir. Sayın Bakanımız  Hadi TUNÇ Bey’e konuyu aktardığımızda hemen daha önce Meteoroloji Müdürlüğü olarak kullanılan binaya “gerekli tadilatın yapılarak”  taşınması talimatını yanımızda verdi.

6-İlçemiz de yıkılan Halı saha için Belediyemize ait olan Fatih Mehmet İlkokulu’nun hemen arkasında olan yerimizi Sportoto teşkilat bakanlığına sunduk geri dönüş oldu inşallah tez zamanda Halı sahamızı  projelendirip gençlerimizin hizmetine sunacağız.

7-  Belediye binamızın  AFAD tarafından ihalesi yapıldı. (1 Kasım 2020) Bir ay içinde bize teslim edilecektir.

8-Tarih’i Camii Kebir Cami’sinin Afet Bölgesi’nden alınıp uygun bir yere taşınması için gerekli yazımızı Vakıflar Bölge Müdürü’nü ziyaret ederek elden verdik.

9- En önemlisi MADEN ilçesi’nin 310 konut ve 24 işyeri  GÖLARDI  köy’ünde yapılarak İLÇE’nin yok olmasının önüne geçildi.

Bu  hizmetlerde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

Daha çok çalışmamız gerektiğini biliyoruz.

"Yaptıklarımız görevimizdir “ imkan olduğu halde” yapamadıklarımız da eksiğimizdir. ''

Sevdamız MEMLEKET İşimiz HİZMET

Amacı MEMLEKET olanın başımız üstünde yeri var. Ancak  amacı “ kişisel hesap” olanlar ile de bizim işimiz olmaz.

Hemşerilerimin bilgisine saygılarımla!

ORHAN YAVUZ