Belediye Başkanı Orhan YAVUZ, Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure dağıttı.

Belediye Başkanı Yavuz, ilçe merkez camisi önünde,Cuma namazı çıkışı, Maden İlçe müftülüğünün düzenlemiş olduğu etkinliğe katılarak vatandaşlarla sohbet ederek, aşure dağıtımına katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte vatandaşlara aşure dağıtan Orhan YAVUZ, Muharrem ayının dostluk ve kardeşlik duygularının pekiştiği bir ay olduğunu söyleyerek, “Bugün burada dağıttığımız aşurenin kardeşlik ve barışa hizmet etmesini temenni ediyorum” dedi.

Aşurenin geleneklerimizde önemli bir yer tuttuğuna dikkat çeken Belediye Başkanı YAVUZ, “. Hepimizin bildiği üzere bilinen peygamberlerimizle ilgili gelişen çok önemli hadiseler aşure gününde meydana gelmiştir. Aşure hepimizin ortak değeri Biz de bu geleneği yaşatarak vatandaşlarımıza aşure dağıtıyoruz” diye konuştu. Muharrem ayı vesilesiyle toplumsal barışın ve kardeşliğin sağlam temellere oturması dileğinde de bulunan Başkan YAVUZ, “Aşure günü nedeniyle tüm vatandaşlarımızın Muharrem ayını en içten dileklerimle kutluyorken,böyle özel bir etkinlikte emeği geçen herkese özelliklede İlçe müftümüze ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum'' diye konuştu.