SAYIN VALİMİZ MURAT ZORLUOĞLU İLÇEMİZDE

Valimiz Murat ZORLUOĞLU ilçemizde denetleme ve incelemelerde bulundu.

Sayın  Valimizi Kaymakamımız Davut DÜZGÜN, Belediye Başkanı Musa ORHAN, ilçe daire amirleri ve köy muhtarları tarafından karşılandı.

Kaymakamımızdan ilçe hakkında brifing alan Sayın Valimiz daha sonra Maden Adliyesi, İlçe Jandarma Komutanlığı, Maden Bakır İşletmesi, Tarihi Maden Hükümet Konağı ve Saat Kulesinde denetim ve incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi aldı, esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

İnşaatları devam eden İlçe Jandarma Komutanlığı, Maden Devlet Hastanesi ve Maden Anadolu Lisesi ile Maden Anaokulunu da ziyaret ederek inşaat çalışmalarını yerinde inceledi, daha sonra Maden İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti.

Maden Belediyesi Düğün Salonunda muhtarlar, daire amirleri ve diğer yetkilileri ile bir araya gelen Sayın Valimiz toplantının açılışında şunları söyledi, “Kaymakamlığı ziyaretimizde Kaymakamımızdan ilçe sorunları hakkında ayrıntılı bir brifing aldık. İlçede yapılan bazı çalışmaları yerinde gördük. Şimdi de sizlerle beraber köylerimizdeki, kırsal alandaki eksikleri sizlerden dinleyecek ve bu sorunlara belli bir program dahilinde çözüm bulmaya gayret edeceğiz”.

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen genel seçimlerin ülkeye ve Elazığ’a hayırlı olmasını dileyen Sayın Valimiz, yeni hükümetin kurulması ile birlikte ülkede yeniden bir kalkınma hamlesi başlayacağını ve yeni seçilen milletvekilleri ile birlikte Elazığ’ın sorunlarına el birliği ile çözüm getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Maden’de gerçekleştirilen altyapı ve üstyapı çalışmalarına da değinen Sayın Valimiz, “Maden’de 2015 yılında önemli hizmetler gerçekleştirilmiş durumdadır. Kırsal hizmetlere dönük olarak yol, su, kanal ve benzeri hizmetler için Maden ilçesine 10 Milyon TL’nin üzerinde bir kaynak kullanılmıştır. 2016 yılında da hedefimiz bu sene yaptıklarımızdan daha fazlasını yapmak, eksik kalan hizmetleri de süratle tamamlamamaktır.  Bu yatırımlar için merkezi bütçeden ve İl Özel İdaresi bütçesinden gerekli kaynakları temin etmenin gayreti içerisinde olacağız. Sulama konusunda da ihtiyaç duyulan projelere kaynak sağlamak için çalışmalarımızı devam ettireceğiz” dedi.

Toplantıda daha sonra muhtarların sorunlarına ilgili kurumların temsilcileri tarafından yanıtlar verildi.

Son olarak Maden Belediyesini ziyaret eden Sayın Valimiz, ilçe belediyesi hakkında Belediye Başkanı Musa ORHAN’dan bilgi aldı.